顺德均安乐园网

注册乐园

QQ登录

只需一步,快速开始

快捷登录

[美食探店] 均安边度有特色靓鱼食?梗系黎顺意楼啦

连续签到: 1 天

金牌会员

马上注册,结交更多好友,享用更多功能,让你轻松玩转均安乐园网

您需要 登录 才可以下载或查看,没有帐号?注册乐园

x

讲到食鱼,唔使问啊贵!一定要黎顺意楼试一试

顺意楼采用食材原材料系来自我地均安人既母亲河--西江河!直接江边养殖,纯天然无添加剂!养出黎既鱼鲜甜可口,肉质紧致有口感,而且系无骨啊喔,小孩老人家都中意食.冬天打边炉就最岩食啊啦

废话唔多讲,直接上菜:

哇!睇睇D肉质.晶莹剔透,新鲜到无得顶

微信图片_20171118153923.jpg 微信图片_20171118153927.jpg

条条无骨大头鱼都肥美鲜甜,加工后上台都足足有7斤,货真价实,童叟无欺!!

话说,均安人都中意食鱼生。既然顺意楼专做鱼,点会少作鱼生呢个均安特色菜,直接上菜:

微信图片_20171118153917.jpg 微信图片_20171118153908.jpg 微信图片_20171118160545.jpg

同样,鱼生好唔好食,要睇鱼既肉质新鲜度,顺意楼做鱼生都系用来自西江养殖既钓水大鲗鱼,肉质本来就鲜嫩紧致,用来做刺身鱼生,口感一流,入口即化既感觉!!!我只霖到一只字黎形容:绝。

当然,除左特色鱼类。肯定中有其他啦:
识食既朋友都知道,就系传说中既火焰鹅!!!!

火候刚刚好,肉质稚嫩!有嚼头得黎又唔韧。味道适中,不浓不腻,呢个冬天岩食!

米霖甘多啦,心动不如行动!去尝尝鲜。

评分

富安 + 100 很给力!我是大评委!

新手上路

Spartacus 发表于 2017-11-18 17:03
讲到食鱼,唔使问啊贵!一定要黎顺意楼试一试

边度先得架